Hvad er det og hvorfor skal jeg have det?

Står et barn uden forældre, inden det er fyldt 18 år, afgør Familieretshuset, hvem der skal overtage forældremyndigheden.

Har du i et børnetestamente angivet, hvem du vurderer vil være bedst for barnets trivsel, medtager Familieretshuset naturligvis det i beslutningen. 

Børnetestamente

Hvordan fungerer børnetestamentet?

Man har mulighed for at angive både en primær og en sekundær værge for sit barn/sine børn. Har den primære værge ikke mulighed eller lyst til at påtage sig forældremyndigheden, kan den i stedet overdrages til en sekundær værge, hvis man har angivet dette. Det er er god ide at begrunde sit valg af værge.

Du kan tildele værgen et månedligt beløb, som kan bruges på børnene. Beløbet tages af børnenes arv frem til de fylder 18 år. Hvis du ønsker dette, kan du også angive det i børnetestamentet.

Vi ønsker at give dig sindsro

Få udarbejdet et børnetestamente

Via Adjø platformen guides du til at få udfyldt de relevante informationer og modtager et PDF dokument med børnetestamentet, klar til underskift.

Du skal sørge for at logge ind og derefter gå til Min Arv > Børnetestamente

Det er gratis at oprette en profil. Børnetestamentet koster 400 kr.

Det er en stor beslutning, hvem man ønsker at overdrage forældremyndigheden til. Men det tager ikke lang tid at oprette selve børnetestamentet.